up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

top
load

Hoe kies je een fietsstoeltje?

Een fietszadel wordt meestal een fietsstoeltje genoemd. Het is een van de vijf knooppunten op een fiets, de andere zijn de twee pedalen en de twee handvatten op het stuur. Het fietszadel is als zodanig erkend sinds de fiets is ontstaan uit de draisine, een voorloper van de fiets. Het zadelfietszitje is gemaakt om uw perineum te beschermen, het gebied binnen de zitbeenderen, waardoor een overvloed aan zenuwen en slagaders kruisen. Dit zadelfietszitje verkleint of sluit het materiaal in het midden van het zadel uit, waardoor zowel de kracht op het perineum wordt ontlast als luchtstroom en gemak wordt geboden tijdens lange ritten.

Mountainbike zadel

Mountainbikezadels zijn bedoeld om een slankere vorm te hebben om de fietser in staat te stellen om het zadel te bewegen voor professionele baansegmenten. Hoewel sommige zadels gladde uiteinden hebben, zijn mountainbikezadels gebogen, zodat slappe shorts niet blijven haken bij het terugkeren naar een pedaalconditie vanuit een dalende toestand.

Racefiets zadel

Een goed passend racefietszadel zal uw gewicht op uw zitbeenderen plaatsen zonder op de tere weefsels te drukken. Vooral bij het naar voren draaien van het bekken, zoals wielrenners dat meestal zullen doen. Je kunt een perfect racefietszadel kopen bij Specialized , Ergon , Brooks England , WTB , Selle Italia .

Tips om een fietsstoeltje te kiezen

1. Kies het zadel met de juiste vorm. De vorm van het zadel is afhankelijk van twee factoren: één geslacht en type fietsen. Kies dus je zadelvorm op basis van je geslacht en het soort fietsen dat je doet.
2. Kies een zadel dat aan uw zithouding voldoet en de druk op cruciale delen van uw lichaam vermindert.
3. De breedte van uw zadel hangt af van de opening tussen uw zitbeenderen. Door dit in te schatten, kunt u nauwkeurig achterhalen welk zadel voor u het meest geschikt is.


clouse menu Afronden